Fortuna Sittard bekert verder na winst in slotminuten

© Niels van Renen
Fortuna Sittard is een ronde verder in de KNVB Beker. De club uit Sittard won in de slotminuten van NEC met 2-3.
Na Roda JC heeft ook Fortuna zich nu dus verzekerd van een plek bij de laatste zestien in het bekertoernooi.

Zeilen bijzetten
Fortuna kende een moeilijke avond in Nijmegen bij eerstedivisionist NEC. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong en het elftal uit Sittard moest alle zeilen bijzetten. Vijf minuten voor het einde was het invaller Lars Hutten die de trekker overhaalde en de ploeg van René Eijer een ronde verder schoot in het bekertoernooi.

Prijsschieten
Tussen de 20ste en 28ste minuut was het bijna prijsschieten in de Goffert. Eerst kwam NEC op voorsprong via Terry Lartey-Sanniez en twee minuten later benutte Mark Diemers de toegekende penalty. Vervolgens was het Maastrichtenaar Sven Braken die NEC weer op voorsprong zetten. Met die 2-1 stand, gingen de ploegen de rust in.
[slideshow:image:1053820||image:1070726]
Niet verzilverd
Na rust bleven beide teams voetballen en risico nemen en dat resulteerde aan beide kanten kansen die niet verzilverd werden. Finn Stokkers wist in de 66ste minuut de stand gelijk te trekken en daarmee kreeg de Sittardse ploeg loon naar werken.

Beloning
Lazaros Lamprou kreeg daarop de kans om uit te lopen, maar raakte slechts de lat. Pas vijf minuten voor het einde, kon Lars Hutten Fortuna voor het eerst op voorsprong brengen. Na de officiële speeltijd kwamen er nog vijf minuten bij, maar Fortuna hield stand en beloonde zich met een plekje bij de laatste zestien.

Zaterdag is de loting en dan wordt bekend tegen wie Roda en Fortuna het in december gaan opnemen in de derde ronde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!