'Ik ben geen Van Gaal. Ik ben maar een doodgewone Huub'

Huub Stevens slaagde er zaterdag voor het tweede jaar op rij in om VfB Stuttgart in de Bundesliga te houden, door met zijn ploeg met 2-1 te winnen van SC Paderborn.
De trainer werd uitgebreid gefêteerd, maar bleef er zelf nuchter onder.

Geen Van Gaal

"Ik ben niet zo'n 'Feierbiest' en ik ben geen Louis van Gaal. Ik ben maar een doodgewone Huub", zei hij op de persconferentie. De Sittardenaar verwees daarmee naar een inmiddels beroemde uitspraak van Van Gaal, toen die Bayern München vijf jaar geleden naar het kampioenschap leidde.

Beetje geluk

Stevens haalde de afgelopen weken verschillende trucs uit om de spelers van Stuttgart mentaal voor te bereiden op de cruciale laatste duels. "Het was niet makkelijk om de rust te bewaren", erkende hij. "We hebben ons vooral met onszelf beziggehouden. Uiteindelijk is alles goedgekomen, ook al zat er wat geluk bij."

Monument

Na afloop klonken er geluiden dat Stevens bij Stuttgart een monument verdient. Dat lachte de coach, die na dit seizoen zo goed als zeker wordt opgevolgd door Alexander Zorniger, bijna vanzelfsprekend weg. "Dat heb ik helemaal niet nodig", zei Stevens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!