BinckBank Tour: Stefan Küng wint tijdrit in en rond Venray

Stefan Küng tijdens zijn tijdrit in en om Venray. © ANP
De Zwitserse wielrenner Stefan Küng heeft de individuele tijdrit van de BinckBank Tour in en rond Venray gewonnen.
De 24-jarige coureur van BMC legde de 12,7 kilometer het snelste af, in 14 minuten en 11 seconden.

Vorig jaar

De Zwitser won vorig jaar de tijdrit in de BinckBank Tour ook al, in Voorburg over 9 kilometer. Küng had toen een aantal dagen de leiding in de etappekoers door Nederland en België, die deel uitmaakt van de UCI WorldTour.

Leiderstrui

Dankzij zijn ritwinst mag hij woensdag weer in de leiderstrui starten. Hij nam de leiding in het klassement over van Fabio Jakobsen, de Nederlandse sprinter die maandag in Bolsward de eerste etappe had gewonnen.
Jakobsen moest in de rit tegen de klok rond Venray bijna 1,5 minuut toegeven op Küng. De derde etappe gaat woensdag over Belgische bodem, van Aalter naar Antwerpen.

Veruit de beste

Küng was met afstand de beste. Hij bleef Victor Campenaerts, de Belg die vorige week in Glasgow voor het tweede jaar op rij Europees kampioen tijdrijden werd, 14 seconden voor. De Zwitser had in Glasgow genoegen moeten nemen met de zevende tijd.
"Toen was ik er mentaal niet klaar voor. Ik had me niet zo goed voorbereid en reed heel voorzichtig in de bochten", zei Küng, de Zwitsers kampioen tijdrijden. "Nu probeerde ik het hier beter te doen. Vanaf de eerste meter voelde het goed. Het gaat bij tijdrijden ook om de mentale aanpak en die was nu heel goed."

Uitslag

De Deen Søren Kragh Andersen en de Australiër Michael Matthews eindigden respectievelijk als derde en vierde. Het duo van Team Sunweb gaf 15 seconden toe op Küng. Jos van Emden was de beste Nederlander op de vijftiende plek, met 28 tellen achterstand.

Klassement

"Voor een renner als ik zijn er niet zoveel kansen in etappekoersen, maar hier ga ik voor het klassement", zei Küng. "Het parcours ziet er goed uit voor mij. Het wordt zwaar in Limburg en in de slotrit naar Geraardsbergen, maar ik ga proberen mijn leiderstrui zo lang mogelijk te verdedigen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!