Dubbel succes voor Bensghir en Wrede in Weert

© iStock
Mohamed Bensghir heeft bij de IJzeren Man Cross in Weert zowel de korte als lange cross gewonnen. Linda Wrede leverde dezelfde prestatie bij de vrouwen.
Bensghir liep eerst de lange cross over 8.925 meter en startte vervolgens ook nog op cross over 4.600m.

Sneller

Voor de langste afstand had Bensghir 30 minuten en 47 seconden nodig en was daarmee 25 seconden sneller dan Pim Lambrigts van Swift Roermond. Op de korte cross kwam Bensghir 14 minuten en 22 seconden over de streep. Casper van der Putten van Running Team Eindhoven had voor deze afstand 4 seconden meer nodig en werd tweede.

Vlaai

Marina Wrede mocht als winnares van de korte cross de vlaai en de bloemen mee naar Duitsland nemen. Zij was 16 seconden sneller dan de Maastrichtse Eartha Weber.

Podium

Ook op de lange cross ging de Duitse atlete ook met de overwinning aan de haal en verzekerde zich na 35 minuten en 7 seconden van de bovenste plaats op het podium. Haar landgenotes Pia Zajonz en Anna-Lina Dahlbeck namen de overige plaatsen op het schavot in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!