Tom Dumoulin niet in het 'gedroomde' geel

© ANP
Wielrenner Tom Dumoulin uit Maastricht zal zondag niet in het geel van start gaan. Met een tijd van 15.04 was hij 8 seconden langzamer dan winnaar Rohan Dennis en werd vierde.
Dumoulin uit Maastricht noteerde nog een prima eerste tussentijd: 7.29. Die tijd was 2 seconden langzamer dan de snelste tussentijd van Jos van Emden. In het vervolg verloor Dumoulin teveel op de Australiër Rohan Dennis.

Hinderende renner
De renner van Giant-Alpecin werd op het einde nog een mogelijk podium door de neus geboord door een hinderende Tiago Machado die een minuut eerder van start was gegaan.

Vierde
In een gesprek met NOS na afloop van zijn tijdrit gaf Dumoulin aan dat hij op waarde is geklopt. "Ik kan mezelf niets verwijten. "Natuurlijk had ik hier graag op het hoogste treetje gestaan'', bekende de Nederlandse hoop op winst in de tijdrit. "Ik heb gewoon een goede tijdrit gereden, harder kon ik niet.''

Witte trui
Dumoulin start zondag in de Tour de France in de witte trui. Door zijn vierde plaats staat hij momenteel tweede in het het jongerenklassement, maar omdat lijstaanvoerder Dennis het geel draagt, start Dumoulin dus in het wit.

Lees hier alles over de Limburgse renners in de Tour de France

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!