Daan Bongers Limburgs kampioen veldrijden

© iStock
Daan Bongers is in Venlo Limburgs kampioen veldrijden geworden.
De 34-jarige renner uit Baarlo kwam in de vierde wedstrijd van de wintercompetitie als eerste over de meet en had 54 seconden voorsprong op Luuk Nissen, die tweede werd. Oud-wielerprof Christian Miessen eiste de derde plaats voor zich op.

Masters

Bij de masters ging de titel bij het veldrijden naar Edwin Raats. Het was de vierde achtereenvolgende overwinning voor de Helmondenaar, die René Kuhlmann uit Baarlo op 15 seconden reed en John Keulers uit Beek op ruim anderhalve minuut.

Kampioenstrui

Gody Jacobs uit Urmond mocht zich als snelste mountainbiker in de Limburgse kampioenstrui hullen. Hij kwam 2 minuten voor zijn naaste belager Stef Hendriks uit Haelen over de streep. Luuk van Helden uit Vlodrop werd derde.

Kris de Nef

Kris de Nef neemt de kampioenstrui bij de master-mountainbikers meer naar Kuringen. De Belg gaf Winand van de Waarsenburg het nakijken en had na ruim een uur koersen bijna twee minuten voorsprong op de renner uit Margraten, die acht seconden voor Leon Crienen uit Baarlo finishte.

Vrouwen

Het podium bij de vrouwen werd gevuld door Anouk Reen uit Eindhoven, Tamara Janssen uit Hoensbroek en Scarlett Souren uit Meerssen. Reen had bijna 30 seconden voorsprong op Janssen, die beslag legde op de tweede plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!