VVV doet slechte zaken in Helmond

© VI Images
?VVV heeft vrijdagavond een gevoelige nederlaag geleden. Helmond Sport, afgelopen zondag nog naar de slachtbank geleid door Roda JC (7-0), was in het Lavans Stadion te sterk voor de Venlonaren, 3-1.
Met het oog op het zware programma in de laatste drie weken van het seizoen was het zaak voor VVV om de punten mee te nemen uit Helmond. En daar zag het aanvankelijk ook naar uit. Al na ruim zes minuten stond VVV op voorsprong door een kopbal van oud-Helmonder Guus Joppen.

Onzuiver
In het vervolg kregen de gasten een aantal uitstekende kansen om de voorsprong te verdubbelen. Maar onzuiver afwerken en Helmond Sport-doelman Wouter van der Steen stonden een tweede Venlose treffer in de weg. Aan de andere kant van het veld had Helmond Sport pech dat Stanley Elbers zijn inzet via de binnenkant van de paal terug het veld in zag komen. Diep in de eerste helft kwam Helmond Sport langszij toen Gianluca Nijholt een vrije trap van Jeffrey van Nuland achter zijn eigen doelman Niki Mäenpää werkte, 1-1.
Binnen acht minuten
De tweede helft was nog geen acht minuten oud of de gasten keken plots tegen een 3-1 achterstand aan. Een fraaie een-twee tussen Roel van de Sande en Stanley Elbers werd door laatstgenoemde ijskoud afgewerkt (2-1), een paar minuten later zag Mounir el Allouchi Mäenpää bij een vrije trap te veel naar het midden staan en krulde de bal subliem in de korte hoek.

Paal
Helmond Sport is er de ploeg niet naar om een voorsprong soeverein over de streep te trekken. VVV kreeg dan ook nog genoeg mogelijkheden om de spanning terug te brengen. Maar in kansrijke positie wist Randy Wolters zich geen raad en uit de zoveelste Venlose corner raakte Jerold Promes slechts de paal. Vlak voor het scheiden van de markt werkte Melvin Platje binnen, maar dat geschiedde in buitenspelpositie.

Schorsing
Buiten de nederlaag was er nog meer slecht nieuws. Jeffrey Altheer liep tegen zijn vijfde gele kaart op en is daarmee geschorst voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sparta volgende week. Met Robin Buwalda en Pim Balkestein in de lappenmand wordt het voor trainer Maurice Steijn puzzelen achterin.

Hand in eigen boezem

VVV-trainer Maurice Steijn stak de hand in eigen boezem na de slechte beurt van zijn ploeg in Helmond: "Met de statistieken tegen de onderste ploegen op de ranglijst in het achterhoofd ga je toch wel met angst en beven hier naartoe, zeker als je weet dat Roda een week eerder ongelooflijk heeft uitgehaald. Ik heb mijn ploeg gewaarschuwd, opdat ze zouden waken voor onderschatting. We komen ook voor, waarbij ik wel vond dat we in de fase na de 0-1 te weinig naar voren gespeeld hebben. Als je 1-0 voorstaat tegen een ploeg die het heel moeilijk heeft, moet je doorduwen. Uiteindelijk krijg je toch nog mogelijkheden op de 0-2. De bal bij ons op de paal was een waarschuwing die niet aan mijn ploeg was besteed."
Halverwege trachtte Steijn de ploeg op scherp te zetten: "Dat is me niet gelukt, we kwamen heel slecht uit het kleedlokaal. Uiteindelijk heeft Helmond Sport verdiend gewonnen, we hebben voetballend te weinig gebracht."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!