'Tom Dumoulin is geen winnaar van de Tour de France'

© Roger Dohmen
Tom Dumoulin is een kanshebber om bij de start van de Tour volgende week de gele trui te pakken in de proloog, maar hij is absoluut geen winnaar van de Tour de France.
Dat zei de Belgische wielerjournalist José de Cauwer dinsdag in AvondGasten.

Bijzonder

Volgens De Cauwer is het tegenwoordig al moeilijk genoeg om als wielrenner te starten in de Tour de France. Als Dumoulin dus een dag met het geel gaat rondrijden is dat al bijzonder op zich, aldus de journalist. De Cauwer zegt een fan te zijn van Dumoulin. Volgens hem kan de renner meer dan tijdrijden, maar dat is onvoldoende om ook de Ronde van Frankrijk te winnen.

Bewijzen

De wielerjournalist denkt dat de Maastrichtse renner in het voordeel is bij de proloog in Utrecht ten opzichte van zijn grootste concurrent Tony Martin. Niet alleen is hij jonger, maar ook de afstand - bijna veertien kilometer - zou in het voordeel zijn van Dumoulin. "Hij lijkt me stressbestendig, maar hij moet nog bewijzen dat hij overeind kan blijven in de proloog. Zowel voor Nederland en Vlaanderen zou het mooi zijn als dat lukt."
De Tour de France start op 4 juli in Utrecht. De tweede dag is de start ook in Utrecht en gaat via Zeeland naar België. De finish is op 26 juli op de Champs Elysees in Parijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!