TTV Heerlen treft Fenerbahce in ETTU-cup

© iStock
De vrouwen van TTV Lybrae Heerlen moeten het in de derde ronde van de ETTU-cup opnemen tegen de Turkse topclub Fenerbahce.
De eerste wedstrijd wordt in het weekend van 16 november gespeeld, de return vindt een week later plaats.

Oude bekende
De Heerlense ploeg geeft er volgens secretaris René Daniels de voorkeur aan eerst thuis te spelen. Woensdag wordt duidelijk of de tegenstander daarmee instemt. Voor de Heerlense club is Fenerbahce geen onbekende tegenstander. In 2010-2011 won het Limburgse team zowel in Heerlen als in Istanbul met 3-2 van de Turkse ploeg. In dat jaar won de Heerlense club ook de ETTU-cup. In 2011-2012 trof TTV Heerlen Fenerbahce opnieuw in de kwartfinale, maar toen waren de Turkse vrouwen te sterk.

Lange reis
De Heerlense vrouwen hadden een voorkeur voor Lille of Queville in de derde ronde en hoopten in de loting in Luxemburg niet de vrouwen van Kazan of Taberlog te trekken. In dat geval verwachtte het team in Rusland weinig of geen steun van de eigen aanhang, omdat de reis naar de Oeral of de Krim meer dan veertien uur zou vergen.

Marcel Gerarts, bestuurslid technische zaken van TTV Heerlen, is tevreden met de loting. "Fenerbahce is favoriet, maar sportief gezien hebben we een kans."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!