Deze gamers vertegenwoordigen Fortuna en VVV-Venlo

© FOX Sports
VVV-Venlo en Fortuna Sittard komen dit seizoen weer uit op het digitale speelveld van de eDivisie, een digitale tak van de Eredivisie waarin gamers hun club bij het populaire voetbalspel FIFA 19 vertegenwoordigen..
De Sittardenaren worden vertegenwoordigd door Renzo Oemrasingh. De Venlonaren door de gebroeders Sandro en Nick Cooiman.

Debuut

Fortuna Sittard zal voor het eerst in de geschiedenis in de eDivisie actief zijn. De Sittardse club promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie en mag daardoor een eSporter in de competitie stallen.
VVV-Venlo zal nu voor de tweede keer in de eDivisie actief zijn.

Degradatie

Roda JC was tot voor kort met Tom Heijnen ook actief in de eDivisie. Maar door de degradatie van de club uit Kerkrade naar de Keuken Kampioen Divisie mogen ze niet meedoen aan de digitale competitie.

Nieuwe opzet

De eDivisie gaat dinsdag 13 november voor de derde keer van start. Alleen zal de opzet anders dan andere jaren zijn. De FIFA-competitie is dit keer in een toernooivorm met groepsfases, play-off wedstrijden en knock-out wedstrijden gegoten. Uiteindelijk moet dit allemaal ten goede van de spanning in de competitie komen.

Evenwicht

Door de nieuwe opzet van de competitie op de Xbox en Playstation moet er sprake zijn van meer evenwicht. De gamers hebben ook de beschikking over alle voetballers en iconen in het FIFA 10 Ultimate Team om zo een gelijkwaardig elftal te smeden. Renzo Oemrasingh uit Almere en de gebroeders Sandro Cooiman en Nick Cooiman uit Horst zullen middels een loting in een poule ingedeeld worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!