MVV wint aantrekkelijke derby van Fortuna

MVV'er Nick Kuipers juicht na het tweede doelpunt van de Maastrichtenaren. © MGL/Ermindo Armino
Fortuna Sittard en MVV hebben bewezen dat ook de derby tussen twee laagvliegers in de Jupiler League een hoge amusementswaarde kan scoren.
Beide ploegen maakten er in een veel te lege Sittardse voetbalarena een alleraardigst spektakel van.

Krochten van de eerte divisie
MVV won het onderonsje geflatteerd maar wel terecht omdat het over meer voetbalintelligentie en ideeën beschikte dan de thuisclub: 0-3.

Aanvallende intenties

Beide trainers voelden de sfeer waarin de derby zich afspeelde perfect aan en stuurden hun elftallen met aanvallende intenties het veld in. Na een sterk eerste kwartier van Fortuna barstte de derby echt los. Binnen twee minuten raakte MVV paal (vrije schop Smeets) en lat (Braken), maar kreeg Schroyen aan de andere kant na een knappe kapbeweging een dot van een kans om Fortuna op voorsprong te zetten. Kort voor rust ging het voor Fortuna echter mis. Turan liet eerst de behendige Smeets lopen, waarna Brouwers simpel kon scoren en vloerde vervolgens Croux, waarna Peeters vanaf de stip 0-2 kon scoren.

Moed der wanhoop

In de tweede helft ging Fortuna met de moed der wanhoop op zoek naar de aansluitingstreffer, maar nadat een treffer wegens buitenspel was afgekeurd, was de angel uit het aanvalsspel van de thuisploeg. MVV kreeg meer controle over het duel, wat twintig voor tijd leidde tot een treffer van Croux: 0-3.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!