Lions wint eerste slag in finale

© Falco Cremers
In een bomvolle Topsporthal in Sittard hebben de handballers van Lions zaterdagmiddag de eerste slag geslagen in de finale om de nationale titel.
Na een bloedstollende tweede helft won de Limburgse formatie, op papier de favoriet, van Volendam: 29-28. Volgend week zaterdag is de return aan het IJsselmeer.

Ruststand

Lions startte overtuigend en demarreerde in een mum van tijd naar 4-0. Na twee time-outs knokte Volendam zich terug in de wedstrijd en pakte de ploeg van de Limburgse coach Mark Schmetz even een voorsprong (8-9). Maar Lions herstelde zich en sloeg bij de rust een kloof van drie treffers (14-11).

Zenuwslopend

In de tweede helft werd het een enerverende tweestrijd, nadat Volendam opnieuw het gat had gedicht. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Na een rode kaart van Pejovic en een tijdstraf voor Janssen moest Lions de laatste twee minuten, bij een 29-27 voorsprong, met twee man minder spelen. Volendam scoorde nog een keer, maar de Limburgers sleepten de winst binnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!