Grondlegger Limburgs karate overleden

© iStock
Hub Alken is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. De Gelener wordt gezien als de grondlegger van het karate in Limburg.
In 2010 werd Alken door de Karate-do Bond Nederland bekroond met de hoogste dangraad in het Shotokan voor zijn vele verdiensten.

Naam gemaakt

Alken maakte nationaal en internationaal naam met het organiseren van open wedstrijden voor alle vechtstijlen. Hij trainde en maakte vele kampioenen o.a. Lisette Zelissen (tweemaal vice wereldkampioenne), zijn zoon Roger Alken (Brons WK ’93), Mariska Verspaget (vijfde plek WK alle categorieën te Tokyo), Xavier Kohlen (Europees kampioen 2009), Theo Zwakhalen (tienvoudig Zuid Nederlands kampioen), Kaylee Zwakhalen (brons EK 2010).

Lesgeven

In 1971 startte Hub met het lesgeven van karate in Geleen. Enkele van zijn eerste leerlingen waren Cees Haberland, Peter Wewengkang, Sjeng Zwakhalen en Lambert Goossens.
Eén van zijn belangrijkste uitgangspunten was ‘Vecht nooit buiten de sportschool, een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!