Max Verstappen kent teleurstellende kwalifcatie

© Scuderia Toro Rosso
Max Verstappen was na de kwalificatie op het circuit van Silverstone allesbehalve tevreden. Hij kwalificeerde zich als dertiende in een onbestuurbare bolide.
"Ik weet niet waarom, maar de auto is echt heel slecht ten opzichte van de eerdere vrije trainingen. Niet één bocht voelt hetzelfde. Er is gewoon geen grip", klonk het na afloop over de boardradio van Verstappen.

Pirouette
De auto van Verstappen brak voortdurend uit. Tijdens Q1 maakte Verstappen zelfs een sierlijke pirouette. Verstappen wist zich ondanks de problemen nog te kwalificeren voor Q2, maar de problemen werden alleen maar groter. In Q2 kwam hij niet verder dan de dertiende tijd.
Hele weekend snel
De coureur van Scuderia Toro Rosso zat er het hele weekend keurig bij. In de eerste vrije training was Verstappen nog derde. In de tweede training was hij zevende en in de laatste vrije training zette Verstappen zijn bolide op de vijfde plaats.

Smullen
Waar de Verstappen-fans ongetwijfeld net zo teleurgesteld zijn als Max zelf, zal de neutrale Formule 1-fan alweer uitkijken naar de race van zondag. Verstappen start vanaf de zevende rij waardoor hij flink wat inhaalacties zal moeten maken om zoveel mogelijk punten binnen te hengelen. Hij heeft dit weekend al laten zien dat het met de racesnelheid wel snor zit.

In eigen land vertrekt Lewis Hamilton van Mercedes zondag vanaf pole. Teamgenoot Nico Rosberg vergezelt hem op de eerste rij. Felipe Massa werd knap derde.

Via 1limburg is vanaf 14:00 uur weer een liveblog te volgen over de verrichtingen van Max Verstappen in Engeland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!