Wopke wint eerste Europese kickboksduel tussen lilliputters

© Track '88
De 1.34 meter grote vechtersbaas Wopke Booijen heeft vrijdagavond in Venray het, naar eigen zeggen, eerste kickboksduel tussen lilliputters van Europa gewonnen.
De Nijmegenaar stond in zaal Optisport in de ring tegenover Ishan ‘Bonky’ Yuksel (18) uit Schiedam.

Titanenstrijd

Het gevecht tussen de exact even grote kickboksers ging er fel aan toe. Dit tot groot vermaak van het massaal toegestroomde publiek. Ondanks het feit dat de twee vechtersbazen klein van stuk zijn, trakteerden ze het publiek op een ware titanenstrijd. Na drie rondes stapte de 22-jarige Booijen als winnaar uit de ring.

Niet komen opdagen

Booijen wilde in september vorig jaar al zijn eerste lilliputtergevecht houden in zijn thuisstad Nijmegen. Zijn tegenstander stuurde toen zijn kat. De winnaar was dan ook blij dat zijn tegenstander nu wél was gekomen. "Eindelijk een echte tegenstander. We hebben samen een mooie partij neergezet", zei Booijen na afloop.

Nieuw gevecht

Voor de 22-jarige Nijmegenaar is het jarenlang lastig geweest om iemand van dezelfde lengte te vinden om tegen te knokken. Binnenkort komt er weer een nieuwe duel. Bonky heeft Wobke namelijk opnieuw uitgedaagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!