Klerken geniet van reacties tijdens zijn 800e wedstrijd

© Omroep Venlo
Routinier Jo Klerken heeft zondag met volle teugen genoten van de reacties tijdens zijn 800e wedstrijd.
De 69-jarige atleet startte in Blerick op de vijf kilometer in de Bridge to Bridge Run in zijn woonplaats en werd onderweg enthousiast toegejuicht door het publiek.

Uniek
"Het was in één woord geweldig", laat de senior aan L1 weten. "De mensen hebben mij van begin tot einde aangemoedigd en mij gefeliciteerd. Het was uniek!" Klerken is nog lang niet van plan te stoppen met de sport. Hij liep begin jaren tachtig zijn eerste wedstrijd en gaat zich nu richten op de Venloop en de Berden Voorjaarsloop. Hij voelt zich lekker, al wil hij nog een paar kilootjes kwijt.

Triatlon
Op 15 mei 2019 wordt Klerken 70 jaar oud en twee dagen later staat in Beesel een speciale triatlon op het programma. Daarvoor heeft hij zich al ingeschreven. "De eerste dag ga ik 750 meter zwemmen, de dag erna 90 kilometer fietsen en op de slotdag 6,5 kilometer hardlopen." Hij hoopt met zijn deelname aan wedstrijden geld in te zamelen voor het team dat met Pinksteren van Parijs naar Rotterdam rent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!