Deur naar Papendal op een kier voor Mistral Janssen

© Kim Langeslag (L1)
De deur naar trainingslocatie Papendal staat op een kier voor judoka Mistral Janssen uit Geleen.
Dat is de uitkomst van een gesprek dat de judoka dinsdagavond na een training op het Nationaal Sportcentrum in Arnhem had met coach John van der Meer. "Er is me verteld dat ze graag de samenwerking aangaan en dat we erover gaan spreken", laat Janssen aan L1 weten.

Belg
De 24-jarige judoka wilde Belg worden om zijn judocarrière daar voort te zetten, maar zijn verzoek om naturalisatie werd afgewezen door de vreemdelingendienst van België. Janssen had om naturalisatie verzocht, omdat hij zich niet kon vinden in het beleid van de Nederlandse bond. Die schrijft namelijk voor dat de judoka's intern op Papendal moeten trainen om uitgezonden te worden naar grote toernooien.

Water bij de wijn
Voor Janssen was dat aanvankelijk geen optie, maar hij doet nu water bij de wijn omdat hij bij een hernieuwd verzoek in België opnieuw het risico loopt afgewezen te worden. "Ik ben nu 24 en kan nog zeker tien jaar topjudo bedrijven. Het zou zonde zijn als ik op mijn veertigste terugkijk en me kapot zou schamen dat ik daar niet alles voor gegeven heb en dat wil ik wel laten zien op dit moment."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!