Poolzussen: 'In de finale gaat het hard tegen hard'

© Istock
Afgelopen weekend beheersten de zussen Rademakers het NK Poolbiljart in Tiel. Tamara Peeters-Rademakers won drie titels en Melissa Kuys-Rademakers werd Nederlands kampioene bij het 10-ball.
Melissa moest zich vorig jaar met één bronzen plak tevreden stellen.

Samen
Tamara vertelt tegen L1 dat dit jaar dezelfde speelsters aan het NK deelnamen, maar dat het niveau aanmerkelijk hoger was dan bij het vorige NK. "Wij staan er niet alleen, maar samen", vervolgt de veelvuldig Nederlands kampioene.

Hard tegen hard

"Als we het tegen elkaar moeten opnemen in de finale, staan wij allebei 'aan' en zijn wij ook gewoon elkaars tegenstander." Volgens Tamara gaat het dan hard tegen hard. "Ondanks het feit dat we regelmatig finalepartijen tegen elkaar spelen, zijn het mentaal toch moeilijke wedstrijden. Onder het motto 'moge de beste winnen' gaan we dan de strijd aan.

Druk

Tamara kan terugkijken op een goed jaar en gaat nu een drukke periode tegemoet. Door haar goede resultaten bij het EK in Veldhoven wordt ze door de bond nu naar alle Eurotour-wedstrijden afgevaardigd. Volgende week speelt zij in Oostenrijk en een maand later in Italië. In november gaat zij ook nog naar New York voor een toernooi.

Aan staan

De Geleense poolbiljartster hoeft niet veel te trainen. "Het is vooral routine. Ik moet er voor zorgen dat ik lekker in mijn vel zit, fit ben en 'aan sta' . Ik bereid me goed voor op mijn wedstrijden en laat geen kansen liggen, want je moet je tegenstander niet de gelegenheid geven de wedstrijd af te maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!