Veel pech voor Xavier Maassen in 24 uur van Zolder

© Xavier Maassen
Xavier Maassen is met het Porsche Team Eindhoven - Maastricht in het achterveld geëindigd bij de 24 uur van Zolder.
Zaterdagnamiddag om 16.30 uur ging de 41ste editie van start. Maassen nam de startpositie in voor zijn Team Porsche op de vijfde plek overall.

Panne

Na een goede start kregen de Maastrichtenaar en zijn teamgenoten te maken met pech. Eerst een defect aan de radiator, gevolgd door een reparatie aan de voorzijde na een spin. Vervolgens moest de wagen weer de pits in met problemen aan het hulpchassis. Na een lange reparatie-periode kon de bolide weer het circuit op.

Uitrijden

Vlak voor het einde van de 24-uur moest de Porsche nog een keer naar binnen, nu om de achteras te laten repareren. Uitrijden was het motto en gedurende het verloop belangrijker dan de klassering. Uiteindelijk werd dat de 30e positie.

Winnaar

Het Belgische team Independent Motorsports schreef de editie 2018 van de 24 Hours of Zolder op zijn naam. De 911 van Belgium Racing met onder meer Roger Grouwels (Maastricht) sloot op drie ronden van de winnaar de race af als tweede.
Het team met Haelenaar Jos Menten in een Porsche 991 finishte niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!