'Lieke Martens is een voorbeeld voor veel meisjes'

Lieke Martens viert haar doelpunt voor de Oranjevrouwen op WK in Canada. © ANP
De jeugdtrainer van Lieke Martens staat niet te kijken van de prestaties van zijn voormalige pupil.
"Lieke was altijd de beste van het team. Ze was het enige meisje op het veld tussen de jongens maar wel met de beste techniek."

Nieuw-Bergen

Dat zegt Sjaak Robijn uit Nieuw-Bergen die Lieke jarenlang begeleidde. Hij noemt Martens een voorbeeld voor veel meisjes. "Je ziet dat veel meisjes nu voor voetbal kiezen. Dit jaar hebben maar liefst 30 meiden zich ingeschreven voor het voetbalkamp."

Montagnards

De international Martens begon op 6-jarige leeftijd bij RKVV Montagnards in Nieuw-Bergen. Het voetbalveld ligt 10 meter achter haar huis. "Er was een klein poortje in het hek bij het hoofdveld. Haar vader had een sleutel en daar kwam ze iedere dag doorheen om te voetballen. Ook als er geen training was", zegt de voorzitter van de club Bart van Roosmalen.

Canada

Ook de broer van Lieke, Jelle, heeft altijd gezien dat ze boven de jongens uitsteeg. "Dribbelen, dat kan ze als de beste. Ook haar aanname is erg goed dat zag je bij het doelpunt tegen Nieuw-Zeeland." De 25-jarige Jelle vertrekt zaterdag naar Canada om zijn zus aan te moedigen. Ook de oudste broer van het gezin, Sjoerd, is in Canada bij zijn zus. Donderdagnacht speelt Oranje de tweede poulewedstrijd op het WK tegen China.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!