Bart Brentjens Challenge: afscheid van 'Tank' zonder bordjes

© George Deswijzen
De jaarlijkse Bart Brentjens Challenge stond dit jaar niet alleen in het teken van Bart Brentjens, maar zeker ook Bram Tankink. Hij nam zondag afscheid van de sport.
Tankink, die vooral als wegwielrenner in onder meer de Tour de France bekendheid verwierf, sloot zijn loopbaan daar af waar hij die ook begon: op de mountainbike.

Tank

De 100 kilometer lange Bart Brentjens Challenge had de start en finish in Eijsden. Tankink, die de bijnaam 'De Tank' met zich meedraagt, is blij dat hij achttien jaar op het hoogste niveau heeft gefietst. "Als je zo'n carrière hebt gehad, dan mag je wel tevreden zijn." De wielrenfiets verruilde hij zondag even voor de mountainbike tijdens zijn afscheidswedstrijd. "Kijken of we het lichaam nog een keer aan de gang krijgen", zegt de 39-jarige Tankink voor de race.

Winnaar

Bas Peters kwam in de wedstrijd als winnaar uit de bus. De oud-Olympiaganger uit Heel kwam als eerste over de streep in Eijsden na een mooie race.

Bordjes

Lange tijd reed David Nordemann met een voorsprong van liefst acht minuten aan kop, maar door curieuze omstandigheden werd hij 'opgeraapt' door de achtervolgende groep: Nordemann was de weg kwijtgeraakt doordat bordjes met de bewegwijzering weggepakt waren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!