Blamage Roda: na goede start hard onderuit tegen Jong PSV

© Beeldbank Limburg
Roda JC was thuis in Kerkrade niet opgewassen tegen de mannen van Jong PSV.
In het Parkstad Limburg Stadion verloren de Kerkradenaren met 2-3 van het team uit Eindhoven.

Mazzel

Roda had wel een beetje mazzel doordat Jong PSV al snel met een man minder op het veld kwam te staan. Lennerd Daneels moest van het veld door een overtreding waarvoor hij rood kreeg. Mario Engels kreeg de bal aan de voet en opende vanaf elf meter de score. Een klein kwartier later wist de Duitse aanvaller opnieuw de bal in de goal te leggen.

Lat

Jong PSV liet in de laatste minuten van de eerste helft nog even van zich horen. Mauro Junior schoot de bal vanaf 20 meter hard tegen de onderkant van de lat waarna deze binnen het doel viel. Met 2-1 gingen de clubs de rust in.

Strafschop

De tweede helft begon met een lelijke trap op de doelpuntenmaker van de eerste helft Mario Engels, waarna een strafschop voor Roda volgde. De aanvaller nam deze zelf, maar wist niet te scoren. Niet veel later kwam de bal bij Matthias Verreth terecht. Hij wist wel te scoren en maakte de gelijkmaker voor Jong PSV.

Stevige charge

Het enige wat Roda recht wist te trekken was het aantal man op het speelveld: Livio Milts maakte namelijk een stevige charge en kreeg een rode kaart. Ook de club uit Kerkrade moest het daarom met een mannetje minder doen.

Slotfase

Dat was het begin van een slechte slotfase voor de mannen uit Kerkrade. Jong PSV nam het heft in eigen hand en wist op voorsprong te komen. Niet veel later volgde er nog een rode kaart aan de kant van Roda. Doordat El Makrini een grove overtreding maakte, moest Roda de slotminuten doorstaan met negen man op het veld en wist daarna niet meer te scoren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!