Mourinho tegen Fortuna-speler: 'Bekendste zigeuner ooit'

© Orange Pictures
Hij speelt inmiddels voor Fortuna Sittard, maar José Rodríguez (23) geldt nog altijd als de jongste speler die ooit in de Champions League speelde namens Real Madrid. De Spanjaard bewaart warme herinneringen aan zijn Madrileense periode.
Dat vertelt hij in gesprek met het Spaanse medium AS. Rodríguez was zeventien jaar oud toen de legendarische coach José Mourinho hem voor de leeuwen gooide in de Champions League. "Hij vond dat ik er klaar voor was."Bekendste zigeuner ooit

Er zijn zes jaar verstreken, maar de middenvelder herinnert zich zijn gesprek met Mourinho als de dag van gister. "Als zoiets je overkomt op zo'n jonge leeftijd, geniet je er niet van, omdat je jezelf nog niet goed genoeg kent. Mou zei tegen me: 'Ik ga van jou de bekendste zigeuner ter wereld maken.' Ik kon niet stoppen met lachen. Het is niet uit te leggen hoe het voelt als de beste trainer ter wereld tegen je praat en je advies geeft."


Uit beeld

Uiteindelijk zou Rodríguez slechts vier wedstrijden voor Real Madrid spelen. Na avonturen bij de Spaanse clubs Deportivo de La Coruña en Málaga, het Turkse Galatasaray, de Duitse middenmotor 1.FSV Mainz 05 en het Israelische Maccabi Tel Aviv leek hij uit beeld te zijn verdwenen. "Het is geen goed idee om zo vaak van club te wisselen. Dat kan ik niemand aanraden. Maar van de andere kant heeft het me een hoop ervaring gebracht die ik anders niet zou hebben gehad."


Nieuwe start

De Spanjaard is blij dat Fortuna Sittard hem heeft aangetrokken. "De club heeft ontzettend veel moeite gedaan om me te halen en daar ben ik dankbaar voor. Ik heb veel salaris ingeleverd, maar het is belangrijker om gelukkig te zijn. Ik ben blij over mijn overgang naar de Eredivisie. Deze competitie en ik zijn een perfecte match."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!