Oranje voetbalvrouwen bereiken finale play-offs

© Persbureau ANP
De Oranje Leeuwinnen hebben de finale bereikt van de play-offs voor het laatste ticket voor het WK volgend jaar in Frankrijk.
Oranje won in Viborg met 1-2 van Denemarken. Afgelopen vrijdag versloegen de Nederlandse voetbalvrouwen in Breda de Deense vrouwen met 2-0.

Penaltystip

Het Nederlandse team met Lieke Martens uit Nieuw Bergen en Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst kwam na vijf minuten op achterstand toen de scheidsrechter na een overtreding van Bloodworth naar de penaltystip wees. Nadim schoot de bal feilloos in: 1-0. Twee minuten later bracht Beerensteyn Oranje met een kopbal op gelijke hoogte.

Op de lat

Denemarken moest aanvallen, maar de meeste dreiging kwam van Oranje. Spitse zag in de 27e minuut de bal uit een vrije trap op de Deense lat belanden. De Deense voetbalsters probeerden voor rust nog op voorsprong te komen, maar kregen geen echte kansen.

Hoekschop

Ook in het tweede deel van de wedstrijd drong de thuisploeg aan. Oranje ontsnapte kort na de hervatting aan een achterstand toen een hoekschop van Denemarken op de binnenkant van de paal terecht kwam. Ook daarna was Oranje de betere ploeg, maar kansen kregen de vrouwen van Sarina Wiegman niet.

Dotten van kansen

Na een uur voetbal kregen de Denen via Harder twee dotten van kansen. Eerst schoot zij de bal over het doel en even later bracht keeper Geurts de redding. Even later ontstond er uit een hoekschop een hachelijk moment voor het Nederlandse doel, maar Martens bracht rust door de bal weg te schieten. Een overtreding op Beerensteyn in het Deense strafschopgebied werd niet bestraft. Zij schoot Oranje in blessuretijd naar de 1-2 overwinning.
Oranje moet het in november in de finale van de play-offs opnemen tegen Zwitserland. De Zwitserse vrouwen speelden in Biel met 1-1 gelijk tegen België. De eerste wedstrijd was in 2-2 geëindigd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!