Maastrichts onderonsje in Ronde van Zwitserland

Tom Dumoulin. © ANP
Ook al zijn ze geen teamgenoten, Maastrichtenaar Laurens Ten Dam wil stadgenoot Tom Dumoulin best een zetje in de goede richting geven.
De ervaren Ten Dam van Lotto-Jumbo hielp zijn collega van Giant-Alpecin woensdag naar de top van de Rettenbachferner in de Ronde van Zwitserland.

'Verdomme'

"Ik heb hem een klein handje toegestoken op de klim. Al was het nog geen kilometer hoor. Ik heb hem naar zijn ploegmaat Barguil toegereden, al reed Tom me daarna nog uit het wiel, verdomme", grapt Ten Dam in De Telegraaf.

Trainingsmaatjes

Dumoulin kwam als tiende over de meet, anderhalve minuut na Thibaut Pinot. Zijn gele trui is hij kwijt, maar de renner maakt nog altijd kans op de eindzege. "Ik roep al drie jaar dat Tom Dumoulin dit allemaal kan", bejubelt Ten Dam zijn stadgenoot in de Limburgse kranten. "Ik train bijna dagelijks met hem als we samen thuis zijn. Tom moet ook z'n Tour de France treffen die Bradley Wiggins won in 2012. Eentje met 90 kilometer tijdrijden en een paar lastige klimmen. Datn kan Tom zelfs daar heel dichtbij komen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!