Sport

Voetbalsters verliezen 'geheim' oefenduel

© Nike
De Nederlandse voetbalsters hebben tijdens het trainingskamp in het Spaanse San Pedro del Pinatar een oefenwedstrijd tegen Engeland met 4-1 verloren.
Het duel werd achter gesloten deuren gespeeld.

Twitter

Het was niet de bedoeling om de uitslag naar buiten te brengen, meldde aanvankelijk het twitterkanaal van de Oranje Leeuwinnen. Nadat via social media de eindstand toch bekend raakte, werd dit uiteindelijk alsnog via Twitter door het Nederlands team bevestigd.

Nederlaag

De Nederlandse voetbalsters moesten vorige week tijdens het trainingskamp hun eerste nederlaag als Europees kampioen incasseren. Oranje verloor in een officiële oefenwedstrijd met 2-0 van Spanje.

Neville

De Engelse voetbalbond FA maakte dinsdag tevens de nieuwe bondscoach van de Engelse vrouwenploeg bekend. Oud-international Phil Neville volgt Mark Sampson op. Sampson werd ontslagen nadat hij in opspraak kwam voor zijn gedrag als trainer van de vrouwen van Bristol. Neville, voormalig speler van Manchester United en Everton, tekende een contract tot het EK in 2021.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!