Oranje voetbalsters verliezen van China

© ANP/Jasper Ruhe
De Nederlandse voetbalsters hebben hun tweede groepswedstrijd op het WK verloren. De ploeg van bondscoach Roger Reijners moest in Edmonton buigen voor China: 0-1.
Het doelpunt kwam in de laatste minuut op naam van Lisi Wang.

Keepster

Oranje, dat het WK vorige week was begonnen met een benauwde overwinning op Nieuw-Zeeland, bleef lang overeind dankzij keepster Sari van Veenendaal. De vervangster van de geblesseerde Loes Geurts hield de 'Leeuwinnen' met een handvol knappe reddingen op de been, maar werd vlak voor tijd toch nog gepasseerd.
De Nederlandse voetbalsters moeten op 15 juni in de laatste groepswedstrijd tegen gastland Canada waarschijnlijk winnen om de achtste finales te bereiken.
Harde conclusies
De Roermondse bondscoach Roger Reijners trok harde conclusies na de verloren WK-wedstrijd tegen China.

"We waren overal te laat. Dit team wil verschrikkelijk graag, maar in de uitvoering en de kwaliteit moeten veel zaken veel beter". zei Reijners na de nederlaag in blessuretijd.

Lieke Martens
Lieke Martens uit Nieuw-Bergen kon het verschil ditmaal niet maken. In de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland was nog zij de matchwinner met het enige en winnende doelpunt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!