Eclatante eerste zege voor Van Bommel als PSV-coach

© Edwin Vossen/L1
Mark van Bommel heeft zijn eerste officiële overwinning als hoofdtrainer te pakken. Hij zag zijn PSV met duidelijke cijfers van FC Utrecht winnen: 4-0.
De Maasbrachtse oefenmeester beleeft zodoende een succesvolle competitiestart met de Eindhovense topclub, temeer omdat concurrent Ajax direct punten liet liggen tegen Heracles Almelo (1-1).

Voortijdig beslist

Gaston Pereiro opende uit een vrije trap na een kwartier de score namens PSV. Steven Bergwijn verdubbelde na 57 minuten de marge, waarna de 3-0 van Hirving Lozano het duel voortijdig besliste. Nieuwkomer Denzel Dumfries nam met de 4-0 het slotakkoord voor zijn rekening.

Hendrix

Jorrit Hendrix uit Panningen stond bij PSV 90 minuten binnen de lijnen en pakte in de eerste competitiewedstrijd direct een gele kaart. Willem Janssen uit Well en ex-Roda JC'er Simon Gustafson speelden namens FC Utrecht de volledige wedstrijd.
Johan Cruijff Schaal
Van Bommel verloor een week geleden nog de strijd om de Johan Cruijff Schaal, ofwel de Supercup. Feyenoord eiste die prijs na strafschoppen voor zich op. Het hoofdtrainerschap bij PSV is Van Bommels eerste klus als eindverantwoordelijke in het betaald voetbal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!