Red Bull wil Verstappen als jongste wereldkampioen ooit

© ANP
Red Bull heeft grootse ambities met Formule1-coureur Max Verstappen nog maar eens aan de grote klok gehangen.
Ze willen Sebastian Vettel van de troon stoten en van Verstappen komend seizoen de jongste wereldkampioen ooit maken.

Nog twee jaar

Daar heeft de Limburger nog twee jaar de tijd voor. De Duitse Formule1-coureur, Sebastian Vettel, werd in 2010 op 23-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen aller tijden. In september dit jaar vierde Max Verstappen zijn 21ste verjaardag.

Ambitie

De adviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko, sprak tegenover Motorsport de ambitie van het team uit. "Ons doel is om de jongste wereldkampioen ooit te hebben. Daar hebben we twee jaar de tijd voor, maar we mikken als op 2019"
Honda
Om de droom van Red Bull uit te laten komen, krijgt de bolide van Verstappen een nieuwe motor. De afgelopen jaren maakte het team gebruik van Renault-motoren. Het komend seizoen gaan ze voor het eerst de motoren Honda in gebruik nemen.

Niet makkelijk
Max Verstappen was de laatste tijd verre van tevreden over de prestaties van zijn huidige motorblok. "We weten dat het eerste jaar met een nieuwe motorleverancier niet makkelijk wordt", voorspelt Marko. "Maar ik heb tegen iedereen gezegd dat het ons streven is om voor de wereldtitel te gaan. Dat is ons doel vanaf het begin, er zijn geen excuses."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!