MVV blijft ongeslagen in uitduels: puntendeling in Helmond

Jerome Deom namens MVV tegen Helmond Sport
Na zes uitwedstrijden is MVV nog steeds ongeslagen. Toch zal het resultaat op bezoek bij Helmond Sport voor de Maastrichtenaren als puntverlies aanvoelen: 1-1.
De Sterrendragers speelden in Helmond zonder Maastrichtse steun, aangezien de aanhang na eerdere ongeregeldheden niet welkom was in het SolarUnie Stadion.

Score geopend

De nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie begon het sterkst. Zo was er een schot van Arne Naudts waarbij MVV-goalie Luuk Koopmans tot het uiterste moest gaan om de inzet te keren. Waar MVV vooral moest verdedigen, openden de Maastrichtenaren wél de score. Joeri Schroijen bediende halverwege de eerste helft Jerome Deom en de Belg gaf Helmond Sport-keeper Stijn van Gassel het nakijken: 0-1.

Misser

MVV probeerde tevergeefs via Pieter Nys en Anthony van den Hurk snel de marge te verdubbelen, maar mocht vooral blij zijn dat Naudts niet profiteerde van een misser van Shermar Martina. De aanvaller van Helmond Sport weigerde echter de vrije schietkans te verzilveren. Het scherpere MVV zocht zodoende bij een 0-1 ruststand de catacomben op.
Een leeg uitvak bij de wedstrijd Helmond Sport - MVV. Maastrichtse supporters waren niet welkom © OrangePictures

Amusementswaarde

Ook het begin van de tweede helft was voor Helmond Sport, maar een tegentreffer bleef MVV opnieuw bespaard. De ploeg van Elsen had daarna weer een sterke fase en creëerde in een kort tijdsbestek meerdere kansjes, die echter stuk voor stuk niet benut werden. De amusementswaarde van het duel zou vervolgens dalen doordat Helmond slordig opereerde en MVV vooral op balbezit speelde.

Puntendeling

Van totale controle was echter geen sprake en zo'n tien minuten voor tijd moest Koopmans de gelijkmaker toestaan: Diego Snepvangers krulde een vrije trap voorbij de MVV-doelman. Daarna zou zich een slotfase ontvouwen waarin vooral Helmond Sport op jacht ging naar de winnende treffer, maar MVV brak niet en moest genoegen nemen met een puntendeling.
Na elf speelrondes is MVV de nummer elf in de Keuken Kampioen Divisie. Met zestien punten op zak treffen de rood-witten volgende week topclub Sparta in de Geusselt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!