Tom Dumoulin zit weer op de fiets

© ANP
Tom Dumoulin heeft voor het eerst sinds zijn val in de Tour de France weer op de fiets gezeten. Dinsdag trainde hij voorzichtig op de rollerbank.
Hij kan zijn linker arm nog niet goed bewegen en vooral 's nachts heeft hij veel pijn.

Mitella

"Ik slaap met mijn arm in een mitella en als ik opsta is mijn schouder nog heel stijf." Dumoulin wil proberen om fit te zijn voor de start van de Vuelta op 22 augustus. "Ik hoop dat het gaat lukken. Dan mag die arm niet opnieuw uit de kom schieten, want dan kan ik dit seizoen vergeten." De 24-jarige renner van Giant-Alpecin heeft uiteindelijk zijn pijlen gericht op het WK wielrennen in Richmond in september.

Spectaculair

Dumoulin stond woensdagochtend de pers te woord in zijn woonplaats Maastricht. Hij heeft zijn val in de derde etappe van de Tour heel vaak teruggekeken. "Ik heb er geen gevoel bij. Het zag er alleen heel spectaculair uit." Dumoulin had in het begin moeite om thuis op de bank naar de Tour te kijken. "Toen had ik nog die 'gele droom' in mijn achterhoofd. Dan dacht ik: daar had ik moeten rijden in het geel." Maar inmiddels heeft Dumoulin er geen problemen meer mee. "Nu had ik de gele trui toch niet meer kunnen houden omdat Froome te goed is."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!