Rutjes: 'Betaalde voetballers na carrière binnen? Hou op man'

© ANP
Ex-profvoetballer Nathan Rutjes kan zich niet vinden in het idee dat profs na hun carrière niet meer hoeven te werken. "Hou toch op, man."
"Als mensen zeggen: 'je bent betaald voetballer geweest, je kan nu toch lekker genieten?' Hou op man", zegt Nathan Rutjes in een interview met Voetbalzone.nl.

Gezinscontract
De 34-jarige publiekslieveling zette in augustus een punt achter zijn professionele voetbalcarrière. Dat hij nu binnen zou zijn, is volgens hem een utopie. "Ik heb de laatste vier jaar bij Roda een gezinscontract gehad, waarmee je je gezin kon onderhouden." Zelfs voor zijn tatoeages moest hij sparen. "Ik heb die bij een gozer op drie hoog in Delft laten zetten. Dat was goedkoper", vertelt de Roda-cultheld lachend.

Roda-cultheld Nathan

Rutjes niet meer terug op de mat

Treinkaartje
Ook haalt hij een voorbeeld aan waarmee hij aan wil geven dat het niet altijd een vetpot is in het betaalde voetbal. "Bij MVV konden ze op een gegeven moment de premies niet meer betalen. Dat was geloof ik 60 euro per gewonnen wedstrijd." Voor voormalig MVV-speler Antonio Stankov had dat directe gevolgen. "Hij kon zijn treinkaartje niet meer betalen. Toen heeft trainer René Trost zijn treinkaartje nog betaald."

Amateurclub sluit cultheld Rutjes in de armen?Walking voetbal
De voetbalschoenen heeft Rutjes overigens nog niet aan de wilgen gehangen. De Rotterdammer speelt nu bij de Heerlense amateurclub RKSV Groene Ster. Daarnaast leest hij voor op basisscholen, doet hij walking voetbal met 55+'ers en geeft hij les over weerstand en pesten. "Deze regio heeft het niet makkelijk. Als we een steentje kunnen bijdragen, is dat altijd goed. Ik wil gewoon mensen helpen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!