Twee Limburgse voetbalsters geselecteerd voor Oranje

© iStock
Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst en Lieke Martens uit Nieuw Bergen zijn geselecteerd voor de twee cruciale play-offwedstrijden tegen Zwitserland.
Bondscoach Sarina Wiegman selecteerde in totaal 23 Oranjeleeuwinnen. De Maastrichtse Vanity Lewerissa viel buiten de selectie.

Confrontatie

Een dubbele confrontatie tegen de Zwitserse voetbalvrouwen moet uiteindelijk uitwijzen wie op het WK in Frankrijk, in juni en juli 2019, aanwezig mag zijn. De eerste ontmoeting in stadion de Galgenwaard in Utrecht is op vrijdag 9 november. Vier dagen later staat de return in het Zwitserse Schaffhausen op het programma.
Tegenslag
De Nederlandse voetbalsters kende nogal wat tegenslag in de kwalificatie. Lange tijd leek het er op dat het Nederlands vrouwenelftal zich moeiteloos zou gaan kwalificeren. Maar oranje verloor de laatste WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo van Noorwegen (2-1) en liep daardoor de directe kwalificatie voor het WK mis.

Moeizaam
Via de play-offs krijgt de regerend Europees kampioen alsnog de kans om zich te kwalificeren voor de eindstrijd op het wereldtoneel. In de eerste ronde rekenden de voetbaldames maar moeizaam met de Deense voetbalsters in een tweeluik af (2-0 en 1-2). In de finale van de play-offs moeten de oranjevrouwen hun krachten met Zwitserland gaan meten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!