Dumoulin helpt Sunweb aan zege ploegenachtervolging

© Beeldbank Limburg
Team Sunweb heeft onder aanvoering van Tom Dumoulin de ploegenachtervolging tijdens de Hammer Series in Hongkong gewonnen.
Sunweb zette de snelste tijd neer met 27.07 minuten over de 21,3 kilometer. Dat was iets sneller dan Quick-Step (27.16) en Mitchelton-Scott (27.18).

Klassement

Het Australische wielerteam won wél het algemeen klassement van de Hammer Series in Hongkong. Met de zege pakten de Australiërs ook de eindzege van de reeks waarin eerder wedstrijden in Stavanger en Sittard-Geleen zijn geweest. In het eindklassement over de drie wedstrijden bleef Mitchelton-Scott, Quick-Step voor. Sunweb eindigde als derde voor LottoNL-Jumbo.

Spannende race

Tom Dumoulin vanuit Hongkong: "Het was een spannende race en we zijn blij dat we hebben kunnen afsluiten met een zege. Het was een mooi parcours en er was veel wind. We hebben een sterk team en hebben veel tijd besteed aan details. Dat heeft zich voor ons uitbetaald."

Spektakel

Ploegleider Aike Visbeek vond dat de ploeg zich goed had hersteld van de sprintkoers. Daarin was Sunweb als vijfde geëindigd. "Het was een sterk optreden in de achtervolging. Het was heel spannend en tot het einde spectaculair."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!