Dumoulin-gekte: honderden Limburgers op Muur van Huy

© L1
Honderden Limburgers hebben zich maandagmiddag op de Muur van Huy verzameld om Tom Dumoulin naar boven te schreeuwen.
De Maastrichtse renner wil maandag een gooi doen naar de gele trui in de ronde van Frankrijk. De etappe van zo'n 160 kilometer voert van Antwerpen naar Huy. Voor het eerst in de geschiedenis van de Tour de France ligt de finish bovenop de beruchte Muur van Huy, op zo'n drie kwartier rijden van Maastricht. Dichter bij onze provincie zal het wielerspektakel dit jaar niet komen.

Goed plekje

Sommige fans waren al om 07:00 uur 's ochtends op de flanken van de berg te vinden om een goed plekje te bemachtigen. In Huy waren ook fans van Wout Poels uit Blitterswijck te vinden, ook zij schreeuwen vandaag voor Wout Poels.

Zes seconden

Dumoulin startte maandag als leider van het jongerenklassement in de witte trui. De achterstand op klassementsleider Fabian Cancellara bedraagt slechts zes seconden, die op nummer twee Tony Martin drie seconden. Er zijn dus kansen, weten ze ook bij Giant-Alpecin. Dumoulin zelf ziet ook mogelijkheden. "Ik ben in principe de beste klimmer van de drie", sprak hij voor de etappe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!