'Gratis' aanvaller staat voor buitenlands avontuur

Luis Pedro in zijn tijd als speler van MVV. © Jack Kochanowski
Het nieuwe voetbalseizoen is inmiddels begonnen, maar Luis Pedro (28) wacht nog op een nieuwe club. De aanvaller vertrok deze zomer transfervrij bij FC Volendam.
De Angolees, die op zijn zesde naar Nederland kwam en opgroeide in Maastricht, staat volgens zijn zaakwaarnemer overal voor open. Waarschijnlijk verkast hij naar het buitenland.Grote belofte

?Pedro was ooit een grote belofte. Hij groeide op in de Maastrichtse wijk Caberg, kwam via SC Caberg in de jeugdopleiding van MVV terecht en werd daar weer opgepikt door Feyenoord. Hij maakte er deel uit van een succesvolle jeugdlichting, waar onder meer Leroy Fer en Georgino Wijnaldum deel van uitmaakten. In 2008 maakte hij zijn debuut voor de Rotterdammers, waar toen ook spelers als Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson actief waren.


Tien wedstrijden

Hij kwam uiteindelijk tot tien wedstrijden voor Feyenoord. Die club verhuurde hem aan Excelsior, waar Pedro het prima deed, en liet hem vervolgens transfervrij naar Go Ahead Eagles vertrekken. Ook daar blonk de aanvaller uit, waardoor hij bij Heracles Almelo een nieuwe kans op het hoogste niveau kreeg. Het lukte hem in Almelo niet om aan te pikken. Avonturen in Bulgarije, Roemenië en Engeland volgden.


Terug in Maastricht

Na vele omzwervingen keerde hij in 2016 terug in Maastricht, bij MVV. Hij speelde 35 wedstrijden onder Ron Elsen, die hij nog kende uit hun gezamenlijke periode in de jeugd van de Maastrichtse club. In die duels scoorde Pedro twee keer en leverde hij vijf assists af. Na één seizoen was hij ook weer gevlogen, met Volendam als volgende bestemming.


Nieuwe zoektocht

Het jaar in Volendam begon nog goed met een basisplaats, maar eindigde in mineur. Sinds 12 maart speelde de aanvaller geen minuut meer. Nu is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. "Luis staat overal voor open, maar het moet financieel wel interessant zijn", zegt zijn zaakwaarnemer. "Hij heeft wat dingen lopen in het buitenland, het is waarschijnlijk dat hij ook naar het buitenland gaat. Er heeft zich onder meer een club uit Israël gemeld, maar we hebben hem in heel Europa aangeboden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!