Teunissen sprint naar negende plaats in Californië

© MGL/Wouter Roosenboom
Slechts enkele meters achter Peter Sagan, Danny van Poppel en Matthew Goss sprintte Mike Teunissen uit Ysselsteyn in de natte straten van Santa Clarita naar een knappe negende plaats.
Het peloton moest verschillende plensbuien trotseren in de vijfde rit van de Ronde van Californië. Vier beklimmingen tot een hoogte van ongeveer 350 meter en 154 kilometer waren de voornaamste obstakels. Mark Cavendish won de etappe.?
Vlucht gemist
Vijf renners kozen al vroeg het hazenpad, waar Teunissen de vlucht mistte. "Ik probeerde mee te springen, maar strandde op ongeveer 100 meter. Daarna ben ik met Maarten Wynants opnieuw bij Robert Gesink gebleven."

Tevreden
Mede omdat de Noord-Limburger door het werk voor Robert Gesink goed gepositioneerd zat, sprintte hij mee. Hij maakte een flink aantal plaatsen goed in de laatste 200 meter, passeerde ploegmaat Tom van Asbroeck en werd knap negende. In het algemeen klassement staat Teunissen nu 68ste. De Let Toms Skujions is nog steeds leider in het klassement met achttien seconden voorsprong op Peter Sagan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!