Lance Armstrong: 'Dumoulin moet niet naar Tour gaan'

© ANP
Tom Dumoulin weet nog niet of hij volgend jaar aan de start van de Tour de France verschijnt. Zevenvoudig Tour-winnaar Lance Armstrong raadt het de topman van Team Sunweb in ieder geval af.
De Amerikaanse oud-renner denkt dat de Maastrichtenaar vanwege het geringe aantal tijdritten weinig kans op de gele trui maakt.

Niet gaan

Volgens Armstrong doet de organisatie van de Tour er alles aan om een Fransman te laten winnen. "De organisatie doet er alles aan om een Franse winnaar te krijgen. Als Romain Bardet of Thibaut Pinot op dit parcours de beste drie weken van zijn leven heeft, dan kan hij winnen. Daarom moet Dumoulin helemaal niet gaan", zegt de Amerikaan in podcast The Move. De laatste Fransman die de Tour wist te winnen was Bernard Hinault in 1985

Parcours

Afgelopen week maakte de Tour-organisatie het parcours in Parijs bekend. Daar was te zien dat de wielerronde maar één individuele tijdrit van 27 kilometer bevat. De tweede etappe, die van start gaat in Brussel, is een ploegentijdrit van 28 kilometer. Armstrong, die wegens dopinggebruik zijn zeven Tour-zeges moest afstaan, vindt ook daarom dat Dumoulin weinig kans zal maken op een eindzege.

Eigen jongens

"Als er honderd tijdritkilometers zouden zijn, dan kunnen Bardet en Pinot nooit winnen. Ook al hebben ze de drie beste weken van hun leven. Ik ben ervan overtuigd dat ze een parcours creëren voor hun eigen jongens", zegt de 47-jarige oud-renner. Echter heeft Armstrong daar geen bezwaar tegen aangezien het een wielrenevenement in Frankrijk is. Volgens hem mogen ze daarom doen wat ze willen.

Alles op alles

De afgelopen twee jaar richtte de Giro-winnaar van 2017 zich op volledig op de roze trui. Maar na de Tour van afgelopen zomer gaf hij te kennen zich komend seizoen te richten op het veroveren van de gele trui. "Dit jaar en vorig jaar was de Giro het hoofddoel, maar het ligt voor de hand dat ik volgend jaar alles op het klassement in de Tour zet. Ik vind mezelf nog te jong om elk jaar twee grote rondes te rijden", zei Tom Dumoulin eerder al.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!