Roda pakt weer punt tegen Sparta

© Orange-Pictures
Nathan Rutjes heeft bij zijn afscheid als profvoetballer gezien hoe de clubs waar hij zijn carrière begon en eindigde niet verder kwamen dan een gelijkspel.
Met de 1-1 pakt Roda na drie wedstrijden eindelijk weer een punt.

Doelpuntloos
De eerste helft ging doelpuntloos voorbij. De bezoekers hadden met name de eerste twintig minuten meer balbezit, maar werden daarmee niet echt gevaarlijk. De eerste kans was voor Roda, maar een schot van Mario Engels ging over het doel. Kort voor de rust moest Spartakist Fankaty Dabo geblesseerd het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Joshua Sanches.

Achterstand

Na de rust die werd gebruikt voor het afscheid van clubicoon Nathan Rutjes kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Na een hard schot op de lat door Mario Engels scoorde Lars Veldwijk in de counter. Die bal glipte voorbij de handschoenen van Tom Muyters, maar de Roda-doelman kon een paar minuten later wel de 2-0 voorkomen.
© Orange Pictures

Gelijkmaker

Daarna leek Roda op een nederlaag af te stevenen, tot Adil Auassar aan het shirt van Mario Engels ging hangen en scheidsrechter Dieperink voor een penalty floot. Mitchel Paulissen scoorde daaruit de gelijkmaker. Een combinatie van Vansteenkiste en Engels had de Kerkradenaren even later op voorsprong kunnen brengen, maar stuitte op doelman Coremans.

Een vrije trap in de laatste seconde van de blessuretijd kon de eindstand niet meer veranderen in het voordeel van de Rotterdammers.
© Orange-Pictures

Nathan Rutjes

De wedstrijd betekende ook het einde van de profcarrière van Nathan Rutjes. De knuffelspeler begon bij Sparta met betaald voetbal. Via MVV kwam hij uiteindelijk bij Roda terecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!