Sport

Roda ziet 2-0 voorsprong smelten als sneeuw voor de zon

FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan en Roda JC'ers Mohamed el Makrini en Chris Kum in de sneeuw. © Etienne Zegers
Roda JC heeft in een winters decor gelijk gespeeld tegen FC Groningen. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-2.
Simon Gustafson maakte beide doelpunten voor Roda JC.

Sterke start

Roda begon sterk aan het duel, dat door hevige sneeuwval op een witte grasmat werd afgetrapt. De ploeg van Robert Molenaar had het meeste balbezit en leek beter uit te voeten te kunnen op het besneeuwde kunstgrasveld. Na een kwartier kwam Roda JC op voorsprong. Een schot van Dani Schahin werd nog gered door de FC Groningen-keeper, maar in de rebound stond Gustafson op de goede plek om binnen te schieten.

Vervolgens werd het duel even stilgelegd om de lijnen opnieuw sneeuwvrij te maken.
Roda JC-supporters in barre omstandigheden. © Etienne Zegers

Ontfutseld

Na ruim een half uur verdubbelde Gustafson de voorsprong. Hij ontfuselde Memisevic op het middenveld de bal en met een fraaie lob bracht hij Roda op 2-0. In de slotfase van de eerste helft ging Groningen beter spelen en kwam acht minuten voor rust terug tot 2-1: Tom van Weert werkte een voorzet achter Jurjus.

Rood

De Kerkradenaren begonnen goed aan de tweede helft en creeërden kleine kansjes. Engels had de stand op 3-1 kunnen brengen, maar zijn schot werd gepakt door Padt. Aan de andere kant haalde Auassar de doorgebroken Van Weert neer. Resultaat: een rode kaart en een strafschop.

Tweemaal Van Weert

Tom van Weert scoorde zijn tweede van de middag: 2-2. Roda JC moest daarna achteruit om het punt te verdedigen. FC Groningen kreeg nog kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Door het gelijkspel heeft Roda JC de laatste plek definitief verlaten: de ploeg staat nu 17e in de Eredivisie.
Ritsu Doan (FC Groningen) en Tsiy Ndenge (Roda JC) jagen op de bal. © Etienne Zegers

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!