Ten Dam: 'Ik ging bijna van mijn stokkie'

Laurens ten Dam komt boven op de Muur van Huy. © ANP/Bas Czerwinski
Door de organisatie van de Tour de France werd hij na de zware valpartij maandag in de derde etappe al afgeschreven.
Volgens de officiële kanalen zou Laurens ten Dam de koers hebben verlaten wegens de verwondingen die hij in de algehele chaos zo'n zestig kilometer voor de finish zou hebben opgelopen.

Van pijn vertrokken

Maar met een van pijn vertrokken gezicht, onder meer door een schouder die uit de kom was geschoten, stapte de 34-jarige coureur van Team LottoNL-Jumbo echter toch weer op de fiets, om als 192e aangeslagen binnen te komen.

Met één hand

"Toen ik daar lag, ging ik bijna van mijn stokkie. Mijn schouder was heel lang uit de kom. Ik had al een ander hesje aan en ze hadden me al bijna de ambulance ingedragen. Maar ik zei: 'ik ga die ambulance niet in.' Gelukkig haalde ik de finish nog, met één hand. Nu gaat het wel weer", liet de in Maastricht wonende renner bij de NOS weten.

Voorlopig doorbijten

Ten Dam wil van geen opgeven weten. "Laat me nu maar een week met rust. Als ik dinsdag aan de finish sta, heb ik nog vier dagen. De etappes in de Alpen zijn pas over twee weken en ik bijt voorlopig wel door."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!