Verstappen al snel uit de race op Silverstone

© ANP
Max Verstappen is al in de vierde ronde de Grand Prix van Groot-Brittannië uitgevallen.
De 17-jarige Limburger spinde in de vierde ronde van de baan, net nadat de safetycar naar binnen was gegaan. Die was al in de eerste ronde op de baan gekomen, nadat in de eerste bocht verschillende auto's op elkaar waren gebotst.

Ontwijken

Door die crash waren beide Lotus-coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado en Jenson Button (McLaren) uitgeschakeld. Verstappen, die vanaf plek dertien was gestart, wist die eerste crash nog net te ontwijken.

Na de herstart ging het echter direct mis bij het aanremmen. De Limburger belandde na een spin in het grind en slaagde er niet meer in de auto aan de praat te krijgen.

Vierde uitvalbeurt

Het is voor Verstappen zijn vierde uitvalbeurt, nadat hij in Australië en Bahrein door motorproblemen de finish niet haalde en in Monaco crashte. In China begaf de motor van zijn bolide het ook, maar werd hij wel geclassificeerd.

'Niet mijn weekend'

Volgens Verstappen had zijn spin niets te maken met koude banden. "Die waren goed op temperatuur", zei hij op Verstappen.nl. "Ik was net weer vol op het gas gegaan, toen de achterkant van de auto ineens uitbrak. Het lijkt op hetzelfde probleem als dat van gisteren'', zo verwees hij naar zijn teleurstellende kwalificatie op zaterdag (dertiende).
Verstappen had even hoop dat hij zijn weg nog kon vervolgen, maar dat zat er niet in. "Ik tikte de vangrail nog net aan waarna ik de auto niet in zijn achteruit kreeg. Helaas was dit niet mijn weekend"', verzuchtte Verstappen. Hij krijgt over drie weken kans op revanche, als de Grote Prijs van Hongarije op het programma staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!