Dumoulin wint proloog Ronde van Zwitserland

© Twitter/Tour de Suisse
Tom Dumoulin is de eerste leider in de Ronde van Zwitserland. De Maastrichtse wielrenner van Giant-Alpecin was zaterdag de snelste in de proloog.
De Nederlands kampioen tijdrijden legde het 5,1 kilometer korte parcours rond Risch-Rotkreuz af in 5.41 minuten en was daarmee twee seconden sneller dan thuisrijder Fabian Cancellara, die de tweede tijd realiseerde.
Verrassing
De zege kwam voor Dumoulin enigszins als een verrassing, omdat hij de laatste weken geen wedstrijd had gereden. "Ik voelde me zeker niet perfect, maar het was blijkbaar erg snel. Ik ben hier dan ook zeker heel blij mee.''

Grappend
De Limburger merkte grappend op dat hij blij was dat Tony Martin er niet was. Die Duitser bleef hem de laatste jaren steeds net voor in tijdritten. "Het plan pakte goed uit", vervolgde Dumoulin. "Ik reed hard op de heuvels en deed het bergaf rustiger aan. Door aerodynamisch te blijven, kostte me dat geen tijd. Dat bleek dus de juiste beslissing."

Tweede zege

Voor Dumoulin is het zijn tweede zege van het jaar. Hij won eerder de tijdrit in de Ronde van Baskenland. De Ronde van Zwitserland, net als de Dauphiné een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour, duurt tot en met volgende week zondag.

Mike Teunissen

Mike Teunissen werd veertigste. De renner uit Ysselsteyn had een snelle start. Hij eindigde op zestien seconden van de winnaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!