Sport

Voetbalfans sluiten 'levensreddende' VVV-spits in hun armen

Lennart Thy. © VVV-Venlo
VVV-spits Lennart Thy was zaterdagavond tegen koploper PSV niet van de partij. Dit omdat hij bloed gaat afgeven om het leven van een leukemiepatiënt te redden. De Duitser werd in Eindhoven uitgeroepen tot man of the match.
VVV-aanvoerder Danny Post nam de prijs in ontvangst.

Daverend applaus

De Venlonaren gingen zaterdagavond met 3-0 onderuit in het Philips Stadion. Toch was het grootste applaus van de wedstrijd waarschijnlijk voor een speler van VVV. In de elfde minuut van de wedstrijd kreeg de ontbrekende Thy een daverend applaus.

DNA

De Duitser gaf zeven jaar geleden DNA af om in de toekomst mogelijk een doodziek persoon te helpen. Een paar weken geleden bleek er een match met een leukemiepatiënt en kon hij een leven redden. Nederlandse voetbalfans sloten de 26-jarige Duitser daarop in hun armen.
Niet alleen in Eindhoven kon Thy op steun rekenen. Vrijdagavond hadden fans van FC Den Bosch ook een spandoek gemaakt voor de Duitse spits. Zondagmiddag in Alkmaar staken fans de Duitser ook een hart onder de riem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!