Lions wint bekerfinale van Volendam

© Ermindo Armino
De handballers van OCI-Lions hebben de handbalbeker gewonnen. In Almere versloeg de ploeg van Monique Tijsterman Kras/Volendam met 29-25.
Hiermee werd Volendam onttroond als bekerwinnaar. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Na een kwartier spelen pakte Lions de voorsprong in de wedstrijd en bouwde het naar een marge van 18-12 bij rust.

Grote dip

In de tweede helft werd het verschil zelfs acht treffers (21-13). Daarna beleefde de ploeg uit Sittard-Geleen een grote dip. Volendam, met trainer Mark Schmetz aan het roer, knokte zich terug. Met nog ruim een kwartier te spelen was de stand opeens 22-19.

Spannend

Het werd weer spannend, maar kleiner dan twee doelpunten verschil werd het nooit. De Noord-Hollanders haalden alles uit de kast, maar Lions hield in de slotfase het hoofd koel en pakte daarmee de tweede prijs van dit seizoen.
Begin dit jaar won Lions namelijk ook al de BENE-League. Volgende week zaterdag treffen beide ploegen elkaar weer voor het eerste duel om de landstitel in Sittard.
© Ingrid Lemmens

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!