Van Bommel wil tegen VVV draad oppakken

© Edwin Vossen/L1
Trainer Mark van Bommel wil de nederlaag tegen Internazionale in de Champions League snel achter zich laten. In de competitie kunnen de Eindhovenaren zaterdag tegen VVV-Venlo de achtste zege op rij boeken.
"Je moet verder en zo snel mogelijk. Maar datzelfde geldt ook als je wint", zegt de PSV-trainer.
Goals
Voor het duel met VVV is verdediger Nicolas Isimat-Mirin, doorgaans reserve, nog onzeker. "VVV heeft een fysiek sterk elftal. Daar kunnen ze ook op terugvallen. Ze krijgen weinig goals tegen, maar maken er zelf ook niet veel."

Hofleverancier
Van Bommel zei trots te zijn dat PSV met vijf spelers hofleverancier van Oranje is. "Ronald Koeman belde mij donderdag om het te vertellen. Daar werd ik zelfs blij van. Ik voelde me zelf ook weer even speler." Volgens de coach is de selectie van zijn spelers een bevestiging dat zijn ploeg goed bezig is.

Eerste haasje

De PSV'ers Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries zijn voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Het is fantastisch dat ze erbij zijn", vond Van Bommel. "Hopelijk krijgen ze een eerste haasje, dat zijn mooie momenten."

Europese top

Voor Dumfries was het helemaal een verrassing, omdat hij niet in de voorselectie zat. "Het is fantastisch als je niet in de voorselectie zit en toch wordt opgeroepen", zei Van Bommel. "Denzel reageerde heel enthousiast." De coach prees ook Bergwijn. "Steven maakt hele grote stappen. Wat hij de afgelopen maanden heeft laten zien, is heel indrukwekkend voor iemand van zijn leeftijd. Steven is top, misschien wel Europese top."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!