Sport

Roda JC mikt nu op Kalezic als trainer

© ANP/ Sander Koning
Roda JC hoopt snel met Darije Kalezic een akkoord te bereiken voor de functie van hoofdtrainer.
De 45-jarige coach, die de afgelopen twee seizoenen Jong PSV onder zijn hoede had, is kandidaat nummer één in Kerkrade nu Ernest Faber (NEC) en Alfons Groenendijk (Excelsior) een nieuwe club hebben gevonden.

Gesprekken

Volgens goed geïnformeerde bronnen heeft Kalezic inmiddels twee gesprekken met de kersverse eredivisionist gevoerd. Roda wil spoedig tot een overeenkomst komen, omdat er op het transferfront nog veel werk wacht. De club moet de huidige spelersgroep verversen en staat voor de missie om een selectie te formeren die zich komend seizoen minimaal op het hoogste podium kan handhaven.

Eigen netwerk

Dat zal in samenspraak gebeuren met de nieuwe trainer, die wellicht ook in zijn eigen netwerk zal speuren naar aanwinsten. Als Kalezic aan het roer komt in Kerkrade is het niet ondenkbaar dat talentvolle huurlingen van PSV zijn spoor volgen. De namen van Marcel Ritzmaier en Rai Vloet zingen rond.

Ups en downs

Beide partijen houden zich voorlopig op de vlakte. Zowel Kalezic als Roda-directeur Wim Collard zei donderdag dat er geen nieuws te melden was. Kalezic wordt ook in verband gebracht met de Turkse topclub Besiktas, dat een hoofd opleidingen zoekt. Als de onderhandelingen slagen haalt Roda een trainer binnen die al wat ups en downs heeft meegemaakt.

Assistent Cocu

De oud-prof met Bosnische roots was succesvol bij de Graafschap, waarmee hij in 2010 naar de eredivisie promoveerde. Bij zijn volgende club, Zulte-Waregem, werd hij echter ontslagen. Na een kort intermezzo in Engeland (Stockport) werd hij door PSV gehaald om het beloftenteam te leiden. Hij was in beeld om assistent van hoofdtrainer Phillip Cocu te worden, maar PSV gaf de voorkeur aan Ruud Brood.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!