Sport

Lions verliest finale BeNe-League

© Flickr/ céderic janssens/ CC BY-NC-SA 2.0
OCI Lions is er in Den Bosch niet in geslaagd het kampioenschap in de BeNe-League in de wacht te slepen.
De mannen van Mark Schmetz verloren in de finale met 34-31 van Bocholt. De eindstrijd ging tussen dezelfde ploegen die ook in 2017 om de titel streden. Ook toen ging de overwinning naar de Belgen.

Continue achterstand

Lions had het vanaf het begin lastig tegen de Belgische ploeg, die snel op 3-1 kwam. Bocholt vergrootte het verschil, maar tien minuten voor het einde van de eerste helft verkleinde Lions de achterstand tot twee treffers. Bij rust was het 18-16 voor de Belgen.

Gat

In het tweede deel van de wedstrijd sloeg Bocholt een gat van vijf doelpunten, maar Lions vocht terug en zag de achterstand iets krimpen. Lions was niet effectief en kreeg het gat niet dicht. Negen minuten voor tijd was het verschil opnieuw gegroeid en stond Lions met 30-26 achter.

Slordig balverlies

In de resterende tijd probeerde Lions nog terug te komen, maar de Belgen vonden steeds een gaatje in de Lions-defensie. Lions leed veelvuldig slordig balverlies aan de cirkel, miste kansen en sloot voor het tweede achtereenvolgende jaar de competitie in de BeNe-League met een troostprijs af.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!