Jonge rugbyspelers massaal naar Maastricht

© iStock
Bijna 500 jonge rugbyspelers uit België, Duitsland en Nederland verzamelden zich in Maastricht voor een internationaal rugbytoernooi.
Het toernooi moet de sport bij jeugd onder de aandacht brengen.

Rugbycultuur

De Maastrichtse rugbyvereniging Mamba's hield het Drielanden Jeugdrugbytoernooi nu voor de tweede keer. Tijdens het toernooi strijden zo'n veertig teams met spelers tussen zes en twaalf jaar tegen elkaar. Plezier en kennismaking met de rugbycultuur van de verschillende landen staan voorop.

Jeugdleden

In Limburg krabbelt de sport langzaam weer op. "Wij begonnen drie jaar geleden met twaalf jeugdleden, tegenwoordig spelen zeventig jongeren bij ons", zegt trainer van de Mamba's Dannick Ritt. "Ongeveer tien meiden en zestig jongens."

Populariteit

Onze provincie telt momenteel maar drie rugbyclubs; in Venlo, Roermond en Maastricht. Dat is weleens anders geweest. In de jaren '80 waren er maar liefst tien clubs in Limburg. De populariteit van de sport is sindsdien enorm afgenomen. In Maastricht wordt daarom nu veel tijd in de jeugd geïnvesteerd. "Want het begint bij de jeugd", zegt Ritt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!