Groene Ster klaar voor bekerstunt tegen Heerenveen

© Groene Ster
Groene Ster is er helemaal klaar voor om woensdagavond tegen de profvoetballers uit Heerenveen te stunten.
Voor de hoofdklasser uit Heerlen is de wedstrijd tegen de Friezen een hoogtepunt in het bestaan.

Festijn

Al sinds het bekend worden van de loting wordt er keihard gewerkt om van het bezoek een geweldig voetbalfestijn te maken. Naast de toestemming van de burgemeester komen er heel wat zaken bij kijken om zo'n evenement te organiseren. "We hebben gecertificeerde stewards van Roda JC ingehuurd omdat er bij de entree gefouilleerd moet worden. We hebben ook een apart uitvak voor de Heerenveen-supporters moeten maken en de daarbij behorende catering en toiletvoorzieningen, aangezien zij ook van een drankje en een hapje voorzien moeten worden. Kortom, er komt gewoon heel veel bij kijken. Dat is niet niks", zegt voorzitter Jos op 't Eijnde.

Geld

De Heerlense club verwacht aan de bekerwedstrijd tegen de Friezen wat geld over te houden, al vindt de Groene Ster-preses dat niet het belangrijkste. "Iedereen is snel geneigd om te denken dat wij als club zijnde hier een aardig zakcentje aan over gaan houden. Maar ze vergeten dat er behoorlijk wat uitgaven tegenover staan. We gaan hier sowieso uit komen wat betreft kosten en uitgaven. Maar het belangrijkste is dat dit een uniek hoogtepunt uit de geschiedenis van Groene Ster moet gaan worden."

Stunt

De club heeft alle 800 leden een persoonsgebonden toegangsbewijs voor de wedstrijd gegeven en met zo'n steun kan Groene Ster misschien wel voor een verrassing zorgen. "Elk jaar sneuvelt een profclub wel eens tegen een amateurclub in de bekercompetitie. Kijk maar naar de amateurs van AFC uit Amsterdam tegen Telstar gisteravond. De kans blijft klein maar je moet er altijd in blijven geloven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!